Nu de lente is aangebroken, wordt het druk in de tuin. Maar wat kan je nu best doen? Wij geven u graag wat tips en tricks mee:
ONKRUID
Regelmatig onkruid wieden helpt om verdere verspreiding te voorkomen. Eenmaal alles is verwijderd, is het aanbrengen van een bodembedekking een ideale hulp tegen het onkruid. Maak gebruik van schors, compost of mulch, het voorkomt meteen ook de uitdroging van de bodem.
ONDERHOUD PLANTEN
Gedroogde, verwelkte vaste planten en siergrassen dienen afgeknipt te worden. Zomerbloeiende planten (zoals vlinderstruiken, lavendel, sommige hortensia’s, hibiscus, lavatera, enz.) mogen ook gesnoeid worden.
Van voorjaarsbloeiers (bijvoorbeeld seringen, boerenjasmijn, krentenboompje en sneeuwbal) blijf je af, anders knip je de bloemknoppen weg!
BEPLANTEN
Momenteel is het ook het ideaal moment om borders te beplanten met bodembedekkende planten (maagdenpalm, goudaardbei, vrouwenmantel, ooievaarsbek, kattenkruid, salie, elfenbloem, Zeeuws knoopje, lage siergrassen).
Hou je van kleur- en geurrijke bloemen dan kan je best nu al de zomerbloeiende bollen planten.
NESTKASTJES
Nestkastjes die nog niet werden opgehangen dienen nu wel dringend de tuin in, zo kunnen vogels er makkelijk aan wennen voor de start van het broedseizoen. Zorg ervoor dat de opening naar het oosten of noordoosten wordt gericht.
Nestkastjes maken is vrij simpel, het kan zelf met oude schoenen of met kurken.
GAZON
Het gazon, daar blijven we voorlopig af, verticuteren, bemesten,… daarvoor is het nu nog te koud. Concrete tips hierover volgen in april.
Meer info nodig of zelf geen groene vingers? Neem dan zeker contact op met Tuinarchitectuur Koen Algoed uit Bellegem!